Patikointia Gran Canarian vuorilla 
Tejeda, Gran Canaria 24.1. - 28.1.2016



Gran Canarian saari kohosi 14 miljoonaa vuotta sitten maapallon sisuksista ryskyen ja tulta syöksyen kohoten keskustastaan lähes kahden kilometrin korkeuteen. Saari muodostuu pääasiassa dramaattisista vuorista, rotkoista ja kanjoneista. Kapea ja matala rannikkokaista tarjoaa varsinkin etelässä turisteille hienoja hiekkarantoja. Nykyään saaren eteläosan rannat ovatkin täysin valjastettu turismille.

"Ikuisen kevään saaren" ilmasto on ihanteellinen: kun Eurooppa hytisee talvella, täällä on mukavan lämmintä eikä kesälläkään ole tukalan kuumaa. Turismi onkin ylivoimaisesti tärkein elinkeino, mutta appelsiineja, banaaneja ja tomaatteja viljellään runsaasti.











Tulimme Gran Canarialle tänäkin vuonna opiskellaksemme espanjaa Las Palmasissa tutussa kielikoulussa. Ennen opiskelun alkua lomailimme neljä päivää tutkimalla saaren jylhää keskustaa, jossa emme edellisellä kerralla käyneet. Asuimme tuhannen metrin korkeudessa Tejedan kylässä. Matkaoppaat mainostavat kylää Kanarian kauneimmaksi, ja varmasti tämä jyrkkäseinäisen kalderan (kraaterilaakson) reunalla sijaitseva valkoinen kylä on ainakin yksi kauneimmista. Jylhä maisema edessä avautuvaan kalderaan ja sen keskustaa hallitsevaan Roque Bentaygaan saa hiljaiseksi.

















Tejeda on erinomainen lähtöpiste monille patikointireiteille. Olimme varustautuneet kävelysauvoin ja vaelluskengin, ja ne olivat todella tarpeellisia paikoin jyrkillä ja vaativilla poluilla. Alastulo oli välillä erityisen vaikeaa kun polulla oli irtosoraa ja pyöriviä kiviä. Suomesta löysimme mukaamme erinomaisen Gran Canarian retkeilyoppaan (tekijä saksal. Izabella Gavin); se apunamme löysimme silmiähivelevän kauniita vaellusreittejä vuorten rinteillä ja laaksojen pohjalla ja tutustuimme erilaiseen Kanariaan.










































































[ sb_read_entry_btn ] ( sb_view_counter_plural_pre867 views )

<<nav_first <Edellinen | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |