Lago de Atitlán, San Pedro la Laguna 18.10.2011 
Öinen bussimatka Guatemala Cityyn hyvällä bussilla sujui turvallisesti ja melko mukavasti. Tilavassa bussissa sai hyvän lepoasennon, mutta huonokuntoisen tien töyssyt herättivät tämän tästä. Bussi joutui lisäksi väistelemään runsaiden sateiden aiheuttamien maanvyöryjen tuomia kivenlohkareita. Meidän ja neljän muun turistin piti vaihtaa pienempään bussiin Guatemala Cityssä varhain sunnuntaiaamuna, mutta pikkubussi (jonka olimme maksaneet) petti meidät eikä ilmestynytkään paikalle syystä tai toisesta. Onneksi meitä oli kuusi jakamassa noin tunnin taksimatkakuluja Antiguaan.

Antiguan kaupunki on espanjalaisten rakentama Guatemalan entinen pääkaupunki, joka tuhoutui pahasti maanjäristyksessä 1800-luvulla. Nykyään se on turistien suosima rauhallinen pikkukaupunki nupukivillä päällystettyine kapeine katuineen. Vietimme sateisen sunnuntaipäivän kävellen kuvauksellisilla kujilla ja katsellen kaupunkilaisten (ja turistien) elämää maistellen erinomaista guatemalalaista kahvia.


Surkeaa säätä uhmaten lähdimme aikaisin maanantaiaamuna tulivuoriretkelle 2550 metriä korkealle Pacaya-tulivuorelle. Vuori on jatkuvasti aktiivinen, ja se purkautui viimeksi vuoden 2010 toukokuussa. Pacayan kuumien laavakivien keskeltä nousee höyrypilviä taivaalle ja sen rinteillä on useita pikkukraatereita. Huonon sään takia emme päässeet aivan huipulle, vaan kiipesimme (Leena hevosen selässä) noin 2300 metriin. Siellä pääsimme kömpimään pieneen sivukraateriin, josta kasvoille löyhähti tulikuuman kiukaan löyly.Guatemalassa on satanut parin viikon verran yhteen menoon, mikä on aiheuttanut pahoja maanvyöryjä ja tulvia etenkin täällä eteläisessä osassa maata. Lago de Atitlán on useiden kauniiden pikkukylien ja kolmen tulivuoren vartioima syvä (340 metriä) järvi Guatemalan ylänköalueella, jonne halusimme tulla ihailemaan dramaattista maisemaa. Matka tänne oli epävarma, koska tie oli ajoittain suljettuna maanvyöryjen takia. Lopulta, 4 ½ tunnin töyssyisen ja hitaan (vain 50 km:n mittaisen) pikkubussimatkan jälkeen pääsimme kuitenkin perille.Huonon kelin takia hotellit ovat tyhjillään ja saimme hyvän huoneen, jonka ikkunasta avautuu (?) maisema järvelle, 10 eurolla/yö. Sade ei kuitenkaan ole antanut periksi eikä maisema ole vielä avautunut. Sadetta olemme pidelleet kirjoittamalla nettijuttua (Leena) ja katsomalla jalkapalloa televisiosta (Timo). (Real Madrid päihitti Lyonin 4-0!). Kylällä maleksii nuoria reppureissaajia, joiden haaveet tulivuori- ym. seikkailuista ovat sateiden vuoksi jäissä. Sadekauden pitäisi olla jo ohi, mutta luontoemo on oikullinen. Vinkki: paras aika tulla tänne on marras - helmikuu.
Kaksi viikkoa jatkuneiden sateiden takia järven pinta on noussut yli metrin ja monet talot ovat tulvan saartamia. Paikalliset ovat murheen murtamia, koska kaivatut turistit eivät uskalla tulla tulvien keskelle. Jännitämme nyt, pääsemmekö täältä huomenna pois jatkamaan matkaa kohti El Salvadoria.

[ sb_read_entry_btn ] ( sb_view_counter_plural_pre676 views )   |  permalink

<<nav_first <Edellinen | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | Seuraava> nav_last>>