Syyspäiviä Australiassa 1 
Ormiston, Queensland 23.3. – 5.4.2014







Saavuimme Australian alkusyksyyn samana päivänä, kun Suomessa siirryttiin kesäaikaan. Virallisesti kesä päättyy täällä pääsiäisenä, mutta periaatteessa huhtikuu on syksyä. Queenslandin talvi on vähän kuin Suomen kesä: päivälämpötilat saattavat olla 25 – 30 astetta, mutta yöt ovat viileät. Täällä rannikolla yölämpötilat eivät yleensä putoa alle kymmenen asteen, mutta sisämaassa öisin voi olla muutama pakkasastekin. Päivän ja yön pituus vaihtelee vain vähän, tällä hetkellä aurinko laskee puoli kuuden paikkeilla ja nousee aamulla kuuden vaiheilla, joulukuussa päivä on tunnin pitempi. Lumimyrskyjä ei kuitenkaan ole odotettavissa.











Ensimmäisellä viikollamme Grandman talossa oli melkoista hulinaa, koska meidän lisäksemme myös Timon sisko Hanna miehineen vietti viimeistä lomaviikkoaan Australiassa. Timon äiti täytti juuri 91 vuotta, mutta tuntui nauttivan täysin sydämin vilkkaasta menosta ympärillään. Me toimme jälleen sateen tullessamme. Kuukausien kuumuus ja kuivuus vaihtuivat saavuttuamme rankkasateisiin ja koviin tuuliin. Edelliskerran kaltaisia kovia tulvia ei kuitenkaan tällä kertaa tullut.











Onneksi sateet pian loppuivat, ja olemme saaneet nauttia poikkeuksellisen lämpimästä huhtikuusta. Oikeastaan olemme toivoneet, että lämpötila putoaisi edes muutaman asteen; ulkona liikkuminen ja etenkin golfin pelaaminen olisi mukavampaa. Olemme viettäneet aikaa varsin rauhallisesti, pelanneet golfia, tehneet pitkiä kävelylenkkejä, käyneet melomassa ja auttaneet vähän Grandmata kotiaskareissa. Vaihteeksi olemme nauttineet tällaisesta hiljaiselosta. Suurimpia huolenaiheitamme ovat olleet Grandman herkullisten pullien ja kakkujen tuomat kalorit ja papukaijat, jotka herättävät meidät kirkunallaan auringon noustessa.













Seuraavassa raportissa kerromme lomapäivistämme Gold Coastilla, australialaisesta pääsiäisestä ja tietenkin vähän myös kuninkaallisen valtiovierailun aiheuttamasta hälinästä.


Kommentit

Lisää kommentti
nocomments