Komea kävelyretki Gomeralla 
La Gomera 3.3. – 7.3.2016



La Gomeran pyöreä saari on noin tunnin laivamatkan päässä Teneriffalta. El Hierrolta sinne pääsee edullisimmin ja nopeimmin lentämällä Teneriffan kautta, koska laivayhteydet saarelle ovat huonot. Saari on pinta-alaltaan 378 neliökilometria ja sen asukasluku on 20 000. Rannikkoa hallitsevat jyrkät kalliot ja hiekkarantoja on vähän. Saaren keskiosassa on Garanjonayn kansallispuisto, jossa on korkeita vuoria ja tiheää metsää. Pieni saari on ilmastoltaan kuin kokonainen manner: samaan aikaan, kun rannikolla paistaa aurinko lempeästi, saattaa keskustan vuorilla riehua myrsky. Tämän saimme itse kokea viime vuonna, kun yritimme lähteä patikkaretkelle kansallispuistoon.









Tänä vuonna meitä onnisti sään suhteen paremmin. Asuimme neljä päivää saaren pääkaupungissa San Sebastianissa. Aurinkoiset päivät mahdollistivat tällä kertaa 23 km pitkän patikkaretken kansallispuistossa. Aamuvarhaisella ajoimme bussilla saaren keskustaan, Pajaritaan. Eväsreppu selässä ja runsaasti juotavaa mukanamme lähdimme suunnistamaan kohti Valle Hermosan pikkukaupunkia. 23 km ei matkana etukäteen tuntunut kovin pitkältä, mutta koska haastava reitti kulki kanjonien reunoja ylös ja alas pitkin kivikkoisia polkuja, aikaa kului enemmän kuin olimme laskeneet, ja loppumatkasta yllätti kiire ehtiä päivän viimeiseen bussiin, joka toi meidät takaisin San Sebastianiin.























































Monille La Gomera on Kanarian suosikkisaari. Jylhän kaunis saari se onkin, ja patikoinnista pitävälle paratiisi hyvin merkittyine polkuineen, jotka tosin ovat melko vaativia korkeuserojen takia. Me jatkoimme saarelta matkaa Teneriffalle, mutta voi olla, että vielä palaamme.


Kommentit

Lisää kommentti
nocomments