Polkuja ja pikkukaupunkeja 
4.2.2016 Retki lähikaupunkeihin

Ahkeran opiskelun lisäksi ehdimme vapaa-aikana retkeillä lähiympäristössä. Yhdessä opiskelukavereidemme kanssa kävimme koulumme järjestämällä retkellä vuorilla sijaitsevissa kuvauksellisissa Vallequillon, San Mateon ja Santa Brigidan pikkukaupungeissa. Vehreässä laaksossa sijaitseva San Mateo on saaren maanviljelykeskus. Sunnuntaisin siellä on suuret markkinat, jotka ruuhkauttavat lähiympäristön tiet. Saarelaiset nimittäin käyvät sieltä hankkimassa tuoreita ja edullisia hedelmiä ja vihanneksia, paikallista juustoa ja makkaroita. Santa Brigidan vanhassa osassa voi ihailla erityisen kauniita kivirakennuksia. Jokaisen kanarialaisen pikkukylän- tai kaupungin tärkein rakennus on tietenkin vanha kirkko, jota täytyy käydä ihailemassa.















Kauniina lauantaiaamuna 6.2. menimme bussilla ja loppumatkan taksilla ylös saaren keskustaan Cruz de Tejedaan, josta lähtee patikkareitti alas Terorin kaupunkiin. Tätä historiallista pyhiinvaellusreittiä käyttivät aikanaan hurskaat maanviljelijät, jotka vaelsivat syrjäisistä vuoristokylistä Terorin ihmeitätekevälle Madonna kuvalle.



Reitin pituus on 11 km ja se laskeutuu alas 1100 metriä. Kotona Tammisalon ja Laajasalon maastoissa tekisimme tällaisen matkan parissa tunnissa, mutta täällä siihen meni viisi tuntia. Opaskirjan mukaan reitti on helppo ja hyväkuntoinen, mutta totuus oli toinen: polut olivat kapeita, kivikkoisia ja paikoin hyvin jyrkkiä. Välillä polku katosi kokonaan, ja luulimme jo eksyneemme, mutta perille kuitenkin löysimme. Alkumatkasta reitti kulki avarissa maisemissa, mutta loppumatkasta kanjonien pohjilla taistelimme tietämme eteenpäin pusikkojen keskellä. Ennen maaliin saapumista ohitimme muutamia kauniita pikkukyliä. Lopulta kuitenkin palkinto odotti: pääsimme ihailemaan ihmeellistä neitsyttä Terorin kirkkoon.





































Terorissa nousimme bussiin ja palasimme aika uupuneina Las Palmasiin. Jyrkät laskeutumiset tuntuivat polvissa ja lonkissa vielä monta päivää.


[ sb_read_entry_btn ] ( sb_view_counter_plural_pre899 views )

<<nav_first <Edellinen | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Seuraava> nav_last>>