LUANG PRABANG 13.-16.1. 
Pohjois-Laosissa Mekong-joen ja Nam Khan –joen liittymäkohdassa sijaitseva Luang Prabang on Laosin entinen pääkaupunki. Sen vanhakaupunki lukuisine temppeleineen ja ranskalaistyyppisine villoineen on Unescon maailmanperintölistalla. Siem Reapin hälinän jälkeen leppoisassa kaupungissa oli mukava pyöräillä ja kävellä. Paikallisten ja turistien lisäksi kirkkaisiin oranssin värisiin kaapuihin pukeutuneita munkkeja oli kaikkialla. Iltaisin vanhankaupungin pääkatu muuttui suureksi markkina-alueeksi, jossa paikalliset kauppasivat käsitöitään.

Olemme ehkä tulleet vähän huolettomiksi ruokailun suhteen, koska mahatautia ei ole yhdelläkään reissulla ollut, mutta tällä kertaa se iski Leenaan. Vanha totuus on, että turvallisinta olisi syödä (joskus epämääräisiltäkin näyttävissä) katukeittiöissä, koska ruoka on kuumennettua ja tuoretta. Tällä kertaa söimme paremmanpuoleisessa ranskalaisravintolassa, jonka vihreässä salaatissa pöpö todennäköisesti piileksi. Onneksi tauti meni parissa päivässä ohi, mutta vei kyllä voimia. Majatalomme ystävällinen emäntä keitti Leenalle omaa rohtoaan, joka (ehkä) auttoi.Uhrasimme yhdet aamu-unet päästäksemme seuraamaan mielenkiintoista auringonnousun aikaan tapahtuvaa rituaalia: sadat munkit vaeltavat joka aamu läpi vanhankaupungin keräämässä kaupunkilaisilta näiden lahjaksi tuomaa ruokaa ja muita almuja. Itsekin veimme heille riisiä ja banaaneja.Teimme päiväretken Nam Ou –joelle, jota pitkin meloimme Mekong- joen liittymään asti ja kävimme tutkimassa isoihin rantaluoliin rakennettuja temppeleitä. Lounaan jälkeen ratsastimme norsuilla viidakkopolkuja pitkin, ja jotkut kävivät uittamassakin norsuaan Mekongissa (norsu kyllä uitti myös ratsastajaansa). Meidän norsumme oli kovin nälkäinen ja pysähtyi tämän tästä kiskaisemaan vihreitä puunoksia polun varrelta.Luang Prabangin jälkeen reissumme jatkui Thaimaan vuoristoseudulla Chiang Maissa. Sieltä seuraavalla kerralla.

[ sb_read_entry_btn ] ( sb_view_counter_plural_pre576 views )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 2.9 / 817 )
SINGAPORE - PHNOM PENH - SIEM REAP 8.-13.1. 
Astuessamme tiistaina 8.1. talvenkalpeina ulos Singaporen lentoasemalta ukkoskuuron jälkeisen tropiikin pehmeä tuoksu lehahti vastaamme ja tuttu tunne kutitti mieltä: olemme matkalla taas!Singaporessa vietimme tällä kertaa vain yhden illan. Kesävaatteet vaihtuivat nopeasti yllemme ja kävimme syömässä joen rannalla illan pehmeästä lämmöstä nauttien. Seuraavana päivänä lensimme Phnom Penhiin Kambodzaan, josta jatkoimme bussilla Siem Reapiin. Angkor Watiin tutustuimme viime vierailullamme huhtikuussa, nyt tarkoituksemme oli tavata kaupungin lähellä asuva Plan-kummityttömme.Suureksi pettymykseksemme kummityttömme yksinhuoltajaäiti oli joutunut lähtemään rahapulan takia Thaimaahan töihin ja tyttö oli viety sukulaisiin toiseen kylään. Kuitenkin lohdutukseksi Planin paikallinen työntekijä Tino Touch tutustutti meitä Planin projekteihin alueella. Vierailimme lastentarhassa, ala- ja yläasteen koulussa ja terveyskeskuksessa. Jälleen saimme nähdä Planin tekevän arvokasta työtä köyhissä kylissä. Kylien asukkaat saavat puhdasta vettä, he saavat tietoa terveydenhoidosta, ravinnosta, viljelymenetelmistä yms. Vauvat syntyvät terveyskeskuksissa ja jokainen lapsi saa syntymätodistuksen.

Tapasimme Siem Reapissa myös Timon sisarenpojan Matiaksen, joka toimii lentoperämiehenä Baltic Airin vuokraamassa koneessa ja asuu kaupungissa. Matias tuo ja vie turisteja lähinnä Kiinasta, Koreasta ja Taiwanista. Mikä onkaan nuoren miehen viettää vapaa-aikaa Siem Reapissa, kaupunki tarjoaa kaikkea: värikkäitä basaareita, kaikenmaalaisia ravintoloita, musiikkia, vilkasta yöelämää , hienon golf-kentän ja tuhansia turisteja, jotka ovat tulleet katsomaan Angkor Watin uskomatonta temppelialuetta.

Nautiskelimme vielä yhden päivän majatalomme uima-altaalla toipuaksemme jetlagistä ennen matkamme jatkumista kohti Laosin entistä pääkaupunkia Luang Prabangia, josta enemmän seuraavassa raportissa.

[ sb_read_entry_btn ] ( sb_view_counter_plural_pre466 views )   |  permalink  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 2.9 / 951 )

<<nav_first <Edellinen | 1 | 2 |